Lenga patra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Pompa lenga patra

Lenga patra utawa Basa Indonésia: Minyak bumi, (basa Inggris: petroleum, asal saka basa Latin petrus – karang lan oleum – lenga), dijuluki uga minangka emas ireng, iku cuwèran kenthel, coklat peteng, utawa semu ijo kang gampang kobong, kang ana ing lapisan dhuwur saka sawetara aréa ing kerak Bumi. Lenga atra dumadi saka campuran komplèks dari manéka hidrokarbon, sapérangan gedhé sèri alkana, nanging duwé variasi sajeroning penampilan, komposisi, lan kamurniané.

Komposisi

Komponèn kimia saka lenga patra dipisahaké déning prosès distilasi, kang banjur, sawisé diolah manèh, dadi lenga gas (lenga tanah), bènsin, lilin, aspal, lll. Lenga patra dumadi saka hidrokarbon, senyawa hidrogen lan karbon.

Pranala njaba

Buku ngenani indhustri lenga patra

Panulis kang mbahas indhustri lenga patra

Cithakan:Pertambangan-stub