Portal:Agama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Pitulung · Komunitas · Gapura · Isi Pilihan · ProyekWiki · Permintaan artikel · Pengusulan
Portal Agama
Agama
Sugeng Rawuh ing Portal Agama, halaman utama artikel bertopik agama.

Agama miturut Kamus Gedhe Basa Jawa yaiku sistem sing ngatur tata keimanan (kepercayaan) lan peribadatan kanggo Gusti Yang Mahakuasa lan tata kaidah sing cocog karo pergaulan manungsa lan manungsa lan lingkungane. Tembung "agama" saka basa Sanskerta yaiku āgama (aagama) sing artine "tradisi". Nalika tembung liya kanggo pratelan konsep iki yaiku religi sing saka basa Latin, lan saka tembung kriyo re-ligare sing artine "naleni bali". Maksudte nalika duwe religi, manungsa naleni piyambak kanggo Gusti. (Maos luwih lanjut...)
 Topik seputar agama
Saat ini ada 58 artikel njero kategori agama. 

AN2 none.svg
sunting   

Portal agama

sunting   

Portal lainnya